ANKARA / ÇANKAYA - Akşemsettin Ortaokulu

Sevgili çocuklar,

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde kavuştuğumuz millî bağımsızlığımıza sahip çıkmanız için sizlere emanet edildi. Emanetin bilincinde kutlayacağınız nice bayramlarınız olsun.

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 104. yıl dönümünü kutladığımız törenimizde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Okulumuz Kültür Edebiyat ve Kütüphanecilik kulübü öğrencileri,

kulüp rehber öğretmenleri eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'ni ziyaret ettiler.

Mrt

Baharın gelişinin, doğanın uyanışının ve sıcaklığın toprakla buluşmasının  Bayramı Nevruz kutlu olsun.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyoruz.

Okulumuzda gerçekleştirilen duygu yüklü törenimizde emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

DEĞERLER EĞİTİMİ KULUBÜ ÇEDES Projesi Kapsamında Kültürel Değerlerimizi Tanıtma Etkinliği

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri,

İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

Tören Fotoğrafları

Şbt

TEMA Vakfı, okulumuz 6.sınıf öğrencilerine sunum yaptı. 16 Şubat tarihinde gerçekleşen sunum öğrencilerimiz tarafından ilgiyle dinlendi.

Vakıf yetkilerine teşekkür ediyoruz.

Şbt

Deprem anında ve sonrası yapılması gerekenler ve deprem çantası hakkında bilgilendirme panosu, öğrencilerimiz ve

Afete Hazırlık Klubü Rehber Öğretmenimiz Ender AKGÜN tarafından hazırlandı

ÇEDES ( Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum) projesi kapsamında,

Kulüp rehber öğretmenimiz Sevil Çakırel rehberliğinde, Değerler Kulübü öğrencileri

Şehit Ümit Çoban Gençlik Merkezi ‘ni ziyaret ettiler. Gezi sonrasında öğrencilerimiz

buz pateni etkinliği ile eğlenceli anlar yaşadılar.

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi” okullarda yapılacak olan söz varlığını

zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını,

buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Yunus Emre Sözlüğünden seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturulması konulu yarışma kapsamında

Türkçe öğretmenlerimizin rehberliğinde, öğrencimiz tarfından hazırlanan afiş aşağıda yer almaktadır.